23 Kasım 2017 Perşembe

Uras + Yosun, Yaz 2017 :)

Hayatımızın en güzel tatiliydi bu yaz çocuklarla yaptığımız. Mutluluk kaynağımız onların neşesi, kahkahası, eğlencesi çünkü. Onlar mutluysa biz de mutluyuz. Geçen yaz çocuklarla deniz tatili yapmadık. Çünkü birincisi Uras'ın orta kulak iltihabı (defalarca) sonucu iki kulağına birden tüp takılmıştı. Kulağına hiçbir şekilde su kaçmaması gerekiyordu. İkinci sebep de Yosun çok küçüktü. 6 - 7 aylıkken uzun yola çıkmak, otele bir ton eşya taşımak istemezdim. Sanıyorum biraz rahatıma düşkünüm :) Ama biraz :) Çünkü biberon temizlemek, emzik sterilize etmek istemiyordum tatilde. Kim ister ki?

Bu yaz biri neredeyse 5,5 yaşında, biri 19 aylık (biberonsuz, emziksiz) iki çocukla arabayla altı saat süren bir yolcukla çıktık tatile. (Bu arada bu ilk uzun yolumuz değildi. Yosun 14 aylıkken dördümüz arabayla Adana - İstanbul yapmışlığımız da var.) Çocukların yemesi, içmesi, konforu, eğlencesi esas mesele olduğu için tabi ki tercihimiz her şey dahil sisteminde bir oteldi. Çünkü "Öğlen nerede yiyeceğiz?", "Akşam hangi restorana gitsek?", "Uykudan kalktı ne yedirsem?" diye düşünmek istemedik. Zaten çocuklardan önce canımızın istediği gibi gezdiğimiz ve şu saatten sonra tatil anlayışımız istediğimiz şeyin el uzatma mesafesinde bulunması olduğu için çocuklarla otele girip tatil boyunca otelden dışarı adım atmamak büyük keyif veriyor artık.

Otele girdiğimiz ilk günden itibaren sitemi oturttuk diyebilirim. Yosun'un bakıcısı ben, Uras'ın bakıcısı babası oldu :) Sabahın köründe kahvaltıyla başladığımız günü akşam saat 22-23'te çocukların uyumasıyla bitiriyorduk. Bol bol denizde geçirilen saatler (gerçekten denizin içinde ama, bir kez bile şezlonga uzanmışlığımız, beş dakika güneşlenmişliğimiz yok), çocuklarla benim öğlen uykularımız (baba için serbest zaman :) akşam hep birlikte izlenen konserler, gösteriler, Uras'ın babasıyla aqua park eğlenceleri.. Daha büyük mutluluk olabilir mi acaba? İnsan bir rutini bu kadar sevebilir mi?

Biz sevdik! Herkes kendi tercih ettiği hayatı yaşar. Bizim hayatımız da bu. Çocuklarımızla birlikte olmaktan keyif alıyoruz, onları mutlu etmekten, eğlendirmekten, şaşırtmaktan.. Günün sonunda onlar iyiyse yorgunluk vız gelir.








Daha fazla fotoğraf için; www.instagram.com/tugbaolcer

Etiketler; Çocuk, çocuklarla tatil, iki çocukla tatil, ailece tatil, yaz tatili, çocuklarla yaz tatili, Antalya, Belek, Antalya tatil, Belek tatil, Belek otel, çocuk dostu otel.